ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ - ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟ - Φωτογραφίες

ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ | ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

Διεύθυνση - ΑΛΕΥΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Διεύθυνση: ΒΟΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Τ.Κ. - ΑΛΕΥΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Τ.Κ.: 70006
Περιοχή - ΑΛΕΥΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Περιοχή: Ηρακλείου Κατηγορία - ΑΛΕΥΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Κατηγορία: ΑΛΕΥΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ
Τηλέφωνο - ΑΛΕΥΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Τηλέφωνο: +302891041333 Fax - ΑΛΕΥΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Fax: +302891041260
Κινητό - ΑΛΕΥΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Κινητό: - E-mail - ΑΛΕΥΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ E-mail: info@mamaflour.gr
Υπεύθυνος - ΑΛΕΥΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Υπεύθυνος: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ Τηλέφωνο υπεύθυνου - ΑΛΕΥΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Τηλέφωνο υπεύθυνου: -
Ιστοσελίδα - ΑΛΕΥΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Ιστοσελίδα:
Μύλοι Αγίας Μαρίας                                           Παράδοση που ξεκινά από το 1926, από τον παππού μου Στεφανάκη Νικόλαο με ανεμόμυλο που έφτιαξε ο ίδιος σε ύψωμα νότια του χωριού δίπλα στο μοναστήρι  της Αγίας Μαρίνα στη θέση ¨Μόδι¨, όπου μετά η τοποθεσία λέγετε ανεμόμυλοι. Ο μύλος λειτούργησε για λίγο διάστημα από το 1926 μέχρι το 1938.      ...
Επισκέπτες: 19657

ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ | ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ | ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

Μύλοι Αγίας Μαρίας

                                         

Παράδοση που ξεκινά από το 1926, από τον παππού μου Στεφανάκη Νικόλαο με ανεμόμυλο που έφτιαξε ο ίδιος σε ύψωμα νότια του χωριού δίπλα στο μοναστήρι  της Αγίας Μαρίνα στη θέση ¨Μόδι¨, όπου μετά η τοποθεσία λέγετε ανεμόμυλοι. Ο μύλος λειτούργησε για λίγο διάστημα από το 1926 μέχρι το 1938.                                                                                                  

Ο πατέρας μου Στεφανάκης Κων/νος αν και μικρός μπόρεσε και έμαθε κάποια πράγματα κοντά στον πατέρα του κι έτσι μετά από μερικά χρόνια και συγκεκριμένα το 1952 εγκατέστησε πετρόμυλο παράλληλα με αλαιουργείο στο χωριό Βόνη όπου στην αρχή λειτούργησε με πετρελαιομηχανή έως το 1965 και κατόπιν μετατράπηκε σε ηλεκτροκίνητο.

Ο αλευρόμυλος εξυπηρετούσε όλααυτά τα χρόνια τις ανάγκες του χωριού και περιχώρων, αλλά και επαγγελματίες αρτοποιούς αλέθοντας δικά τους δημητριακά για την παρασκευή παξιμαδιού. 

Στην πατροπαράδοτη δουλειά του μυλωνά μπήκα και εγώ από μικρός παρακολουθούσα τον πα΄τερα μου όταν δούλευε τον μύλο, περισσότερο μου έκανε εντύπωση η μεταποίηση των καρπών σε αλεύρι και γενικά όλη αυτή η παραγωγική διαδικασία.

Δουλέψαμε αρκετά χρόνια μαζί, μου έμαθε αρκετά πράγματα για τον μύλο και την λειτουργία του και το ποιο δύσκολο που ήταν και είναι η χαραγή των μυλόπετρων. Ανέλαβα τον πετρόμυλο το 1989 και ένα χρόνο μετά ξεκίνησε η εγκατάσταση καθαριστήριων και πιο σύγχρονων μηχανημάτων άλεσης και διαχωρισμού αλεύρου.

Ο πετρόμυλος μετατράπηκε σε λειτουργεία του πιο σύγχρονος κρατώντα τον παλιό τρόπο άλεσης όπου βασιζόμαστε μέχρι τώρα και συνεχέζουμε το ίδιο.

Ανακαινίζετε το παλιό υπάρχων κτίριο και το 1995 ανεγείρομε σιλό από μπετόν χωρητικότητας 500 τόνων και αυτοματοποιείτε η διαδικασία παραλαβής πρώτων υλών και η γραμμή παραγωγής.

Μετά από πολλή δουλειά και μεγάλη προσπάθεια το 2005 ξεκινάμε την ανέγερση νέας παραγωγικής μονάδας με κτίριο μύλου και αποθήκη 600 τ.μ και εγκατάσταση γεφυροπλάστιγγας 70 τόνων.

Το 2012 ξεκίνησε η εγκατάσταση της νέας παραγωγικής μονάδας με σύγχρονα μηχανήματα καθαριστηρίων - άλεσης - συσκευασίας και σιλό αλεύρων.

Η μεγάλη αυτή προσπάθεια συνεχίζετε για ότι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε.

 

Στον τομέα των πρώτων υλών αναζητούμε πάνα δημητριακά καλής ποιότητας από επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας πιστοποιημένα με σωστή χρήση φυτοφαρμάκων και κατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης.

Στα άλευρα διενεργούμε έλεγχο με μη χημικές αναλύσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε πιστοποιημένο χημικό εργαστήριο και τα αποτελέσματα είναι στην διάθεση των πελατών μας.   

                                                                                                                    

                                                                                                                                                                                                                                                                                         Αντώνιος Στεφανάκης

 

 

ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ | ΛΙΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΝΔΡΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ | ΑΛΕΥΡΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟΜΥΛΟ | ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟΥΣ ΣΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΛΑΔΑ | ΑΛΕΥΡΑ ΛΕΥΚΑ | ΑΛΕΥΡΑ ΟΛΙΚΗΣ | ΑΛΕΥΡΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑΣ | ΑΛΕΥΡΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ | ΜΕΙΓΜΑΤΑ | ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ | ΜΑΓΙΕΣ